Ευαγγελία (Λίτσα) Αμμανατίδου – Πασχαλίδου

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1966. Το 1984 τελείωσα το 1ο Γενικό Λύκειο Χαριλάου. Κατάγομαι από το Δ.Δ. Μεσημερίου Δ. Επανομής από αγροτική οικογένεια όπου και κατοικώ από το 1995. Είμαι παντρεμένη με το Σάββα Πασχαλίδη κι έχουμε 3 παιδιά, τους φοιτητές Λουκία και Χρήστο και την οκτάχρονη Ελένη. Ήμουν αγρότισσα κι από το 2000 διατηρώ με το σύζυγό μου κατάστημα εμπορίας γεωργικών μηχανημάτων κι ανταλλακτικών.

Το 1984 εντάχθηκα στο ΚΚΕ. Μέλος του Συνασπιμού από την ίδρυσή και δύο φορές μέλος της Ν.Ε. Β’ Θεσσαλονίκης.

Υπήρξα εποπτικό μέλος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Θεσσαλονίκης, μέλος του Δ.Σ. στον Πανδημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Θεσσαλονίκης, ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου Γυναικών για την ποιότητα ζωής στην ύπαιθρο, Πρόεδρος ή μέλος Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. μέχρι σήμερα της διαδημοτικής περιβαλλοντικής Κίνησης Ανατολικής Υπαίθρου Κρουσίδα Γη.

Υποψήφια Νομαρχιακή Σύμβουλος στις εκλογές του 1998 με το συνδυασμό «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» καθώς επίσης και υποψήφια βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης το 2000 του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ και το 2004 με το «ΣΥΡΙΖΑ».

Αρέσει σε %d bloggers: